طرح آمایش ۱۴ امروز در مراسمی به صورت نمادین در یکی از دفاتر خدمات اتباع آغاز و کارتهای صادر شده تحویل شد.
« دکتر مهدی محمودی» روز سه شنبه در آئین گشایش طرح آمایش ۱۴ گفت: دولت برای کنترل هویتی، خدمات رسانی و برنامه ریزی اتباع خارجی را به عنوان جامعه هدف مورد توجه قرار داده است و بر همین اساس مقرر شد اتباع خارجی مقیم ایران دسته بندی و مورد رصد قرار گیرند و با صدور سند هویتی تعیین تکلیف شوند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته پذیرای مهاجران بوده و با وجود اتخاذ سیاست بازگشت داوطلبانه، به دلیل همزمانی خروج داوطلبانه مهاجران با ورود به کشور این آمار تقریباً ثابت بوده است.
مدیرکل اتباع خارجی وزارت کشور خاطرنشان کرد: به رغم افزایش خدمات رسانی به اتباع خارجی و سیاست جمهوری اسلامی برای تکریم اتباع خارجی، تحریمهای ظالمانه هزینه خدمات رسانی را افزایش داده و فشار اقتصادی مضاعفی را بر کشور تحمیل کرده است.
محمودی یادآور شد: به سازمانهای بین المللی اعلام کردیم نباید تحریمها اقدامات خیرخواهانه و بشردوستانه ایران را تحت الشعاع قرار دهد، هر چه قدر آمار پناهندگان کمتر شود، میتوانیم خدمات مناسبی را ارائه دهیم.
وی همچنین اظهار داشت: ۹۳ درصد اتباع مقیم ایران، افغانستانی هستند و اگر شرایط در کشور آنها مهیا شود بازگشت داوطلبانه در دستور کار قرار میگیرد.
وی در ادامه به طرح آمایش ۱۴ اشاره کرد و افزود: در این طرح اسناد هویتی توسط کارت موقت اقامت برای اتباع خارجی صادر میشود و این موضوعات توسط کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی متشکل از دستگاه قضائی، وزارتخانهها و نهادهای نظامی و انتظامی تصمیم گیری میشود.
دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی، عنوان داشت: با طرح آمایش ۱۴، اهدافی چون کاریابی و صدور کارت اشتغال به کار برای اتباع را دنبال میکنیم و در کنار این طرح، غربالگری برای پیشگیری از بیماریهای واگیر در پنج استان انجام میشود. همچنین به روز رسانی اطلاعات ما صورت میگیرد.
محمودی بیان کرد: دو هفته پیش هم سامانه یکپارچه اتباع و مهاجران خارجی (سیام) در روز ولادت امام حسن مجتبی افتتاح شد و امروز هم به شکل نمادین و گزینشی دفتری را انتخاب کردیم که اتباع خارجی زیادی دارد که با تعمیم آن به سایر مناطق، این کارتها تحویل داده شود.
وی از اتباع خارجی مشمول طرح آمایش خواست در فرصت ۲ ماهه پیش روی به این دفاتر رجوع کرده و ثبت نام کنند. طرح آمایش به اتباع خارجی مجاز که از سنوات گذشته حضور داشتهاند، خدمات رسانی میکند و برای مهاجران غیرمجاز خدماتی صادر نمیشود بلکه آنها باید شناسایی، جمع آوری و از کشور خارج شوند.
در ادامه این مراسم، «فرهاد باریکانی» دبیر کانون انجمنهای صنفی دفاتر خدمات اتباع خارجی گفت: 831 تن از پرسنل این دفاتر در کنار 183مدیر، مجموعهای توانمند، متخصص با تجهیزات نوین اداری و فنی را شکل داده تا گامی را برای خدمت رسانی به جامعه پناهندگان بردارند.
این طرح به مدت سه تا چهار ماه ادامه خواهد داشت و کارتهای آمایش اگر تمدید نشود اتباع از خدمات هم بهرهمند نخواهند شد.
منابع : پرتال خبری وزارت کشور
کانون کشوری انجمن های صنفی ، کارفرمائی دفاتر کفالت اقامت و اشتغال اتباع خارجی